Spiced beef (Vedella marinada) - comtat de Wicklow, Irlanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Liam Orr, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 tros de vedella d'uns 3 kg
  • 2 cerveses negres
  • pebre de Jamaica
  • pebre negre
  • ginebró
  • claus d'olor
  • nou moscada
  • 75 g de sucre morè
  • 40 g de sal
  • aigua

PREPARACIÓ

Aquesta carn s'ha de marinar durant un parell de dies.
Primer, fregueu-la amb la sal i el sucre i deixeu-la reposar a la nevera durant un dia. L'endemà, adobeu-la amb la resta d'espècies i que reposi un altre dia a la nevera.
Abans de cuinar-la, aboqueu una mica d'aigua per sobre del tall per "netejar-lo" de les espècies. El suc del marinat no s'aprofita.
Poseu la carn en una safata de vores altes i ruixeu-la amb la cervesa. Enforneu-la durant unes 5 o 6 hores, a temperatura mitjana.
Quan falti més o menys una hora perquè s'acabi de coure, gireu el tall.
Podeu acompanyar aquesta carn amb un puré de patata, pastanaga i xirivia (vegeu recepta a part)