Spätzle (Pasta típica del sud d'Alemanya) - Alemanya
- Programa: Karakia
- Cuina: Florian i Clemens Porsche, Castelldefels
INGREDIENTS
- 1 kg de farina fina
- 10 ous
- sal
- nou moscada
- aigua
PREPARACIÓ
Barregeu els ous i la farina (molt millor si la passeu pel sedàs), remenant amb energia, fins que aconseguiu una massa cremosa i sense grumolls. Condimenteu-la amb sal i un polsim de nou moscada i deixeu-la reposar durant mitja hora.
Poseu una olla amb aigua i sal al foc. Quan l'aigua arrenqui el bull, feu-hi coure la pasta, premsant-la directament des de l'olla.
Per aconseguir uns fideus llargs i molt fins, utilitzeu una premsa especial per a pasta, semblant a les de premsar alls, però d'una mida més grossa. Deixeu coure la pasta uns cinc minuts. Retireu-la de l'aigua i deixeu-la refredar en una escorredora per aturar-ne la cocció. Just abans de servir-la, salteu-la durant un parell o tres de minuts en una paella amb força mantega. Poseu-la en una cassola de fang, perquè es mantingui l'escalfor, i serviu-la ben calenta.
Poseu una olla amb aigua i sal al foc. Quan l'aigua arrenqui el bull, feu-hi coure la pasta, premsant-la directament des de l'olla.
Per aconseguir uns fideus llargs i molt fins, utilitzeu una premsa especial per a pasta, semblant a les de premsar alls, però d'una mida més grossa. Deixeu coure la pasta uns cinc minuts. Retireu-la de l'aigua i deixeu-la refredar en una escorredora per aturar-ne la cocció. Just abans de servir-la, salteu-la durant un parell o tres de minuts en una paella amb força mantega. Poseu-la en una cassola de fang, perquè es mantingui l'escalfor, i serviu-la ben calenta.