Spas (Sopa de iogurt) - Armènia

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Gohar Assoian i Lilith Gevorkian, Barcelona

INGREDIENTS

  • 100 g de blat natural (el trobareu a les herboristeries)
  • 8 iogurts naturals
  • 4 iogurts grecs (cremosos)
  • 50-80 g de mantega
  • coriandre fesc
  • farina
  • ceba
  • aigua
  • ou

PREPARACIÓ

Deixeu el blat en remull durant 2-3 hores. Després feu-lo coure uns 15-20 minuts i deixeu-lo refredar.
Feu un sofregit amb la ceba trinxada i la mantega; quan aquest sofregit agafi un color daurat, reserveu-lo. Barregeu tots els iogurts en una olla i aboqueu-hi un parell de litres d'aigua. Doneu-hi uns cops de batedora perquè quedi tot ben desfet i aboqueu a l'olla el blat que teniu reservat. Poseu l'olla a foc ben lent.
Bateu un ou amb una cullerada de farina i afegiu-ho a l'olla. No ho pareu de remenar perquè se us tallaria el iogurt.
Quan el blat ja sigui cuit, afegiu a l'olla el sofregit que teniu reservat. Remeneu-ho bé perquè es barregin tots els gustos.
Trinxeu unes quantes fulles de coriandre fresc i escampeu-les pel damunt. Podeu canviar el coriandre per menta fresca i el resultat també serà molt bo.
Aquesta és una sopa que es pot servir tant calenta com freda.

Anar al contingut