Spareribs (Costelles al forn amb salsa agredolça) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Cindy Mack

INGREDIENTS

  • costelles de porc (4 o 5 per persona)
  • paprika
  • nou moscada
  • sal i pebre
  • Per a la salsa (per a unes 30 costelles):
  • 2 llaunes de tomàquet fregit
  • 2 llaunes petites de pinya
  • 3 cullerades de melassa de canya
  • 1 cullerada de sucre moreno
  • 3 cullerades de xarop d'auró (maple sirup)
  • tabasco (opcional)

PREPARACIÓ

Escalfeu el forn a 160º. Podeu preparar les costelles de dues maneres diferents. La primera opció és bullir les costelles, per eliminar-ne una mica el greix, i ja estarien a punt per untar-les amb la salsa. En la segona opció, les costelles crues s'han de condimentar, per tots dos costats, amb nou moscada, paprika, sal i pebre negre i s'han de deixar reposar una hora perquè l'adob impregni la carn. Per fer la salsa, tritureu amb la batedora el tomàquet fregit, la pinya tallada a trossets, juntament amb el suc, i la resta d'ingredients. Si no trobeu maple sirup, podeu substituir-lo per mel. Tritureu-ho fins que la salsa tingui una consistència no gaire espessa. Poseu-la en un bol, ja que d'aquesta manera us serà més fàcil sucar-hi completament les costelles. Aneu col·locant les costelles, l'una al costat de l'altra, en una safata que pugui anar al forn. Deixeu-les coure al voltant de tres hores. Durant aquesta llarga cocció és convenient anar afegint salsa sobre les costelles perquè no s'assequin. Si heu escollit la primera opció -bullir les costelles-, n'hi haurà prou amb una hora de forn.