Spaguettini amb espardenyes i rossinyols

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Joan Piqué

INGREDIENTS

  • Pasta fresca per a spaghettini:
  • 1/2 kg de farina
  • 6 rovells d'ou
  • 2 ous
  • 1 cullerada de sal
  • 1 got d'aigua (optatiu)
  • Per a la salsa:
  • 400 g d'espardenyes netes
  • 2 grans d'all
  • 1 cullerada de julivert picat
  • 4 cullerots de salsa de tomàquet
  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 100 g de rossinyols

PREPARACIÓ

Per fer la pasta fresca dels spaghettini, poseu en un bol els 6 rovells d'ou, la farina, els ous, una mica de sal, un raig d'oli d'oliva i un got d'aigua (optatiu).
Remeneu-ho ben bé amb les mans fins que la pasta estigui a punt. Tot seguit, i per tal que no s'assequi, cobriu-la amb paper film i deixeu-la una hora a la nevera. Passat aquest temps, és hora d'estirar la pasta, primer amb un rodet i després passant-la 7 o 8 vegades per la màquina d'estirar pasta. Un cop estirada, talleu-la amb l'ajuda de la mateixa màquina. Per fer la salsa, salteu els rossinyols en una paella amb una mica d'oli d'oliva calent. Un cop saltats els rossinyols, afegiu-hi les espardenyes, prèviament pelades i netejades, saleu-ho i, quan les espardenyes ja estiguin cuites, tireu-hi una cullerada d'all trinxat i una altra de julivert picat. Remeneu-ho una mica i, tot seguit, afegiu-hi 3 cullerades de salsa de tomàquet (feta amb tomàquets pelats i sense llavors). Deixeu-ho coure una estona més. Mentrestant, en una olla amb aigua bullent, 3 cullerades de sal i un raig d'oli d'oliva, coeu els spaghettini en un escorredor, durant només 1 minut. Un cop cuits, tireu-hi un raig d'oli d'oliva perquè no s'enganxin, i ja podeu barrejar-los amb la salsa. Podeu decorar el plat amb una branqueta de romaní.