Souaba Fatma (Dits de Fàtima) - Tunísia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Salah Maaoui, Corbera de Llobregat

INGREDIENTS

  • pasta brik
  • patates
  • tàperes
  • tonyina de llauna
  • formatge ratllat
  • julivert
  • ous

PREPARACIÓ

Peleu i trossegeu les patates. Feu-les coure en un cassó amb aigua i sal fins que siguin ben toves.
Un cop cuites, poseu-les en un bol gros, aixafeu-les una mica i barregeu-les amb la tonyina, escorreguda de l'oli de la llauna, les tàperes, el formatge ratllat i el julivert trinxat. Remeneu-ho una mica i, després, afegiu-hi els ous batuts, perquè aquesta massa quedi lligada.
Esteneu les fulles de pasta brik, farciu-les i enrotlleu-les com si féssiu canelons.
Poseu una paella al foc amb oli abundant. Quan sigui ben calent, fregiu-hi els rotlles de pasta brik. Un cop fregits, deixeu-los damunt un paper absorbent perquè deixin anar l'oli sobrer.