Sorpresa de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marta Vidal
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: St. Rémy, Barcelona
INGREDIENTS
- 110 g de xocolata de cobertura
- 50 g de mantega
- 40 g de farina d'arròs
- 40 g d'ametlles picades
- 2 ous
- 90 g de sucre
- sucre de llustre
PREPARACIÓ
Desfeu la xocolata en un cassó al foc i, després, incorporeu-hi la mantega.
Mentre s'acaba de desfer, munteu les clares a punt de neu i reserveu-les a la nevera. Tot seguit, barregeu en un bol els rovells d'ou i el sucre. Si s'enganxa tireu-hi una mica d'aigua. Aneu-ho remenant fins que els ous quedin blanquejats, fins que perdin el color groc. A continuació, afegiu la xocolata al bol i barregeu-ho fins que n'obtingueu una textura homogènia. Incorporeu-hi les clares muntades a poc a poc. Barregeu-hi també les ametlles picades i, després, la farina d'arròs. Un cop tingueu la pasta a punt, poseu-la en una mànega pastissera i ompliu els motlles, recoberts amb paper sulfuritzat. La cocció ha de ser al forn, a 200 graus i durant uns 10 minuts. Passat aquest temps, desemmotlleu la sorpresa de xocolata i espolseu-hi sucre llustre pel damunt. Aquestes postres, que s'han de servir calentes o tèbies, podeu acompanyar-les amb una bola de gelat del gust que vulgueu.
Mentre s'acaba de desfer, munteu les clares a punt de neu i reserveu-les a la nevera. Tot seguit, barregeu en un bol els rovells d'ou i el sucre. Si s'enganxa tireu-hi una mica d'aigua. Aneu-ho remenant fins que els ous quedin blanquejats, fins que perdin el color groc. A continuació, afegiu la xocolata al bol i barregeu-ho fins que n'obtingueu una textura homogènia. Incorporeu-hi les clares muntades a poc a poc. Barregeu-hi també les ametlles picades i, després, la farina d'arròs. Un cop tingueu la pasta a punt, poseu-la en una mànega pastissera i ompliu els motlles, recoberts amb paper sulfuritzat. La cocció ha de ser al forn, a 200 graus i durant uns 10 minuts. Passat aquest temps, desemmotlleu la sorpresa de xocolata i espolseu-hi sucre llustre pel damunt. Aquestes postres, que s'han de servir calentes o tèbies, podeu acompanyar-les amb una bola de gelat del gust que vulgueu.