Sorell adobat

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Antonio Rodríguez i Antònia Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cortijo, Cornellà de LLobregat

INGREDIENTS

  • 1 sorell d'1 kg
  • 4 grans d'all
  • un polsim d'orenga
  • 2 fulles de llorer
  • 1 gotet de vi blanc
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 2 cullerades d'aigua
  • el suc d'una llimona
  • 1/2 l d'oli d'oliva
  • farina
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els alls trinxats, el pebre vermell, el llorer, l'orenga, el suc de llimona i la sal en un morter i piqueu-ho.
Afegiu-hi aigua i continueu picant-ho. A continuació, saleu les rodanxes de sorell i poseu-les en una plata. Després afegiu-hi suc de llimona, vi i aigua. Seguidament, tireu-hi l'adob que heu preparat abans. Tapeu la plata i deixeu-ho reposar 10 hores a la nevera. I ja per acabar, enfarineu el sorell i fregiu-lo en una paella amb oli.