Sorbet de gerds i maduixots
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Baixas , Barcelona
INGREDIENTS
- 300 g de maduixots
- 150 g de gerds
- 50 g de gingebre natural
- 25 cl de vinagre de Mòdena
- 250 cl d'aigua
- 12 g de glucosa
- el suc de mitja llimona Per a l'almívar:
- 250 de sucre
- 125 g d'aigua
PREPARACIÓ
Prepareu d'entrada un almívar: poseu el sucre i l'aigua en un cassó al foc.
Deixeu que arrenqui el bull. Mentrestant, tritureu els gerds i els maduixots amb la batedora fins que la polpa quedi ben fina. Després coleu-la.
A continuació, comproveu la densitat de l'almívar. Ha d'estar a 35 graus. En cas que no ho estigui, feu-lo bullir més o afegiu-hi aigua. Tot seguit, poseu l'almívar en un bol i rebaixeu-lo amb aigua (perquè la densitat del sorbet, un cop fred, ha de ser entre 19 i 22 graus).
Sense deixar de remenar, aneu-hi incorporant la polpa de gerds i maduixots, la glucosa, el gingebre fresc picat -per donar-li un toc exòtic i refrescant- i el vinagre de Mòdena. Rectifiqueu-ho amb suc de llimona, així en rebaixareu el punt de dolçor i n'accentuareu el gust.
Poseu-ho al congelador, i cada 1 hora o 2 hores traieu-ho i aneu-ho remenant. Així el fred s'anirà repartint. Al cap de 24 hores ja tindreu el sorbet a punt.
Finalment, ompliu les copes amb el sorbet (no ha de tenir una textura excessivament gelada) i amb uns quants gerds.
Deixeu que arrenqui el bull. Mentrestant, tritureu els gerds i els maduixots amb la batedora fins que la polpa quedi ben fina. Després coleu-la.
A continuació, comproveu la densitat de l'almívar. Ha d'estar a 35 graus. En cas que no ho estigui, feu-lo bullir més o afegiu-hi aigua. Tot seguit, poseu l'almívar en un bol i rebaixeu-lo amb aigua (perquè la densitat del sorbet, un cop fred, ha de ser entre 19 i 22 graus).
Sense deixar de remenar, aneu-hi incorporant la polpa de gerds i maduixots, la glucosa, el gingebre fresc picat -per donar-li un toc exòtic i refrescant- i el vinagre de Mòdena. Rectifiqueu-ho amb suc de llimona, així en rebaixareu el punt de dolçor i n'accentuareu el gust.
Poseu-ho al congelador, i cada 1 hora o 2 hores traieu-ho i aneu-ho remenant. Així el fred s'anirà repartint. Al cap de 24 hores ja tindreu el sorbet a punt.
Finalment, ompliu les copes amb el sorbet (no ha de tenir una textura excessivament gelada) i amb uns quants gerds.