Sopes escaldades de safrà, ou i verduretes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Gaspà
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Lo Ponts, Ponts (Noguera)
  • Informació nutricional
    +Obre

    El color intens del rovell dels ous de pagès és degut a la alimentació de les gallines amb blat de moro i la seva exposició al sol.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 ous de pagès
  • safrà de Jiloca
  • oli d'oliva verge extra
  • 20 g de porro
  • 20 g de carbassó
  • 20 g pastanaga,
  • 16 llesques primes de pa de llavors.
  • Per al brou:
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 1 kg d'ossos
  • 1 peu de porc
  • 1,5 kg costella de vedella
  • 1/2 pollastre o gallina de pagès
  • sal

PREPARACIÓ

Per fer el brou, col·loqueu en una olla les carns cobertes d'aigua mineral, escalfeu-ho

fins que bulli, rectifiqueu-ho de sal, i aneu-ho escumant. Seguidament, afegiu-hi els vegetals: el porro, la ceba i la pastanaga, tot rentat i tallat gruixut, i coeu el brou a foc lent durant 3 hores. Després, deixeu-ho reposar 30 minuts, coleu-ho i reserveu-ho.

A continuació, torreu el pa al forn de forma que les llesques quedin seques i torrades.

Per fer els ous, escalfeu oli, en una paella, i quan sigui tebi hi tirem els ous; us quedaran millor si els obriu en un petit bol. Coeu-ho així, a baixa temperatura, fins que la clara estigui quallada però el rovell gairebé cru. Ja fora de la paella, talleu l'excés de clara amb un aro metàl·lic o un petit ganivet.

Tot seguit, peleu i talleu les verdures ben fines, escaldeu-les, en aigua salada, totes juntes durant 1 minut i reserveu-les.

Finalment, poseu el brou a bullir amb 6 o 7 fils de safrà per cap. Quan sigui calent, aboqueu-lo en una gerreta per al servei.

I ja per acabar, poseu en un plat fondo les llesques de pa i a sobre l'ou confitat, poseu-hi les verdures escaldades i les fulles tendres al voltant i, un cop a taula, escaldeu el conjunt amb el brou ben calent.