Sopa torrada amb mandonguilles

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Anna Genís (professora de màrqueting de Vilanova i la Geltrú)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1,5 litres de caldo de Nadal Aneto
  • 100 g de pa
  • 200 g de carn picada de porc
  • 200 g de llenega negra
  • 1/2 ou
  • farina de blat de moro
  • oli oliva verge extra
  • all i julivert
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les llesques de pa al forn, preescalfat, a 150 graus, i deixeu-les-hi fins que quedin torrades, aproximadament uns 10 minuts.

A continuació, poseu el caldo de Nadal a escalfar.

Per fer les mandonguilles, poseu en un bol la carn picada, l'all i julivert picats, una mica de sal i mig ou batut, barregeu-ho bé amb una forquilla, feu les mandonguilles amb les mans, passeu-les per farina de blat de moro, fregiu-les en una paella amb oli abundant i reserveu-les sobre paper film.

Tot seguit, afegiu el pa torrat al caldo calent, deixeu-ho coure uns minuts, incorporeu-hi les mandonguilles i deixeu-ho coure tot junt una estona més.

Mentrestant, netegeu les llenegues amb un drap humit i fregiu-les en una paella amb una mica d'oli.

Finalment, afegiu les llenegues al caldo i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts perquè els gustos es fusionin.

I ja per acabar, emplateu la sopa torrada.