Sopa freda de mozzarella

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pep Masiques
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Rin, Cabrils (Maresme)

INGREDIENTS

  • 300 g de mozzarella de búfala
  • 150 g de llet
  • orenga
  • 8 tomàquets
  • 8 anxoves
  • pa de motlle
  • oli d'oliva
  • sal, pebre i sucre
  • gelat d'oliva negra (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola amb oli d'oliva confiteu els tomàquets, pelats i tallats a trossos, a foc molt suau.
Seguidament, afegiu-hi el sucre, la sal i el pebre i deixeu-ho coure tot junt durant 10 minuts.

Per fer la sopa de mozzarella, poseu en un cassó la llet, l'orenga i la mozzarella i deixeu-ho coure tot junt durant uns minuts. Després, tritureu-ho tot amb el túrmix, coleu-ho i deixeu-ho refredar a la nevera.

Mentrestant, poseu el pa de motlle tallat a daus en una safata i deixeu-lo torrar al forn.

I ja per acabar, emplateu els tomàquets confitats al centre del plat, poseu-hi a sobre les anxoves que haureu picat, els daus de pa torrat i el gelat d'oliva negra i cobriu-ho tot amb la sopa de mozzarella.