Sopa freda d'alvocat amb còctel de marisc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Bàrbara Casanovas i Adrià Ruscalleda
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les petxines, Lloret de Mar

INGREDIENTS

  • 2 alvocats
  • 1 got d'aigua mineral
  • 1 xarrupet de tequila
  • 1/2 suc de llimona
  • 2 cullerades de crema de llet
  • sal
  • pebre
  • 8 gambes
  • 8 cloïsses
  • 1 tomàquet
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba tendra
  • 1 cullerada de coriandre
  • 1/2 cullerada de julivert
  • 1/2 suc de llimona
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge

PREPARACIÓ

Per començar, bulliu les gambes en un cassó amb aigua salada.
Tot seguit, incorporeu-hi les cloïsses i retireu-les del cassó un cop s'hagin obert. Després, traieu la carn de la closca i peleu les gambes. Per fer la crema d'alvocat, poseu l'alvocat en un pot per triturar. Incorporeu-hi la crema de llet, el suc de llimona, el tequila i l'aigua. Tritureu-ho tot amb un "túrmix" i salpebreu-ho. Deixeu refredar la crema d'alvocat a la nevera. Per fer el còctel de marisc, poseu oli, ceba tallada en rodanxes, pebrot picat, tomàquet escaldat, pelat i picat, les gambes pelades i les cloïsses en un bol i barregeu-ho tot. I ja per acabar, emplateu la crema d'alvocat i poseu el còctel de marisc a sobre. Decoreu-ho amb les fulles de coriandre i els ous de truita.