Sopa d'espàrrecs verds i formatge cremós

INGREDIENTS

  • 2 manats d'espàrrecs verds
  • 1 dl de llet
  • 200 gr de formatge Camembert
  • Pebre blanc

PREPARACIÓ

1. Renteu els espàrrecs i talleu-los a rodelles, reservant les puntes.

2. Poseu una olla al foc amb un litre d'aigua freda. Quan arrenqui el bull, poseu-hi les puntes d'espàrrecs i deixeu-les coure que quedin un xic cruixents. Refredeu-les en aigua i gel i reserveu-les.

3. Tot seguit, poseu-hi les rodelles i deixeu-les coure fins que quedin toves, però no excessivament, perquè podrien perdre el sabor.

4. En un cassó, poseu a escalfar la llet. Quan arrenqui el bull, incorporeu el Camembert i pareu el foc. Deixeu uns minuts que es fongui i tritureu que quedi ben fi.

5. Incorporeu-la als espàrrecs, tritureu tot junt i poseu el punt de sal i un pols de pebre blanc.

6. Passeu per un colador xinès i refredeu.

7. A l'hora de servir, acompanyeu-la amb les puntes dels espàrrecs.

Comentari:

. L'espàrrec és una hortalissa molt versàtil i es pot cuinar de moltes formes. Des de la més senzilla, simplement bullit i acompanyat amb una bona maionesa, saltejat amb un all tendre, en truita, en ous remenats, en arròs...

. Els espàrrecs tenen molt poques calories i van molt bé per afavorir el trànsit intestinal, a més d'ajudar als ronyons. I són molt aconsellables per l'obesitat.

. De guarnició hi podriu afegir uns daus de pa torrat i unes ametlles filades torrades, que us reforçaran el sabor total de la sopa.