Sopa de xocolata amb pastís de taronja

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Xevi Farré
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Troballa, Sant Julià de Vilatorta, Vic

INGREDIENTS

  • Per a la sopa:
  • 1 l d'aigua
  • 300 g de sucre
  • 100 g de cacau en pols
  • Per al pastís:
  • 2 ous
  • 200 g de sucre
  • 1 clara d'ou
  • 75 g de mantega pomada
  • 2 pastanagues ratllades
  • ratlladura de 2 taronges
  • 2 cullerades de llevat
  • 150 g de farina
  • aigua
  • 1 gelat de coco (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, en un bol munteu la clara d'ou amb el sucre fins que quedi a punt de neu.

Per fer el pastís, poseu els ous i el sucre en un cassó al bany maria, i bateu-ho amb un batedor fins que quedi una massa ben fina.

Tot seguit, retireu-ho del foc, afegiu-hi la ratlladura de taronja, la pastanaga, la clara muntada, la mantega i remeneu-ho bé amb una cullera de fusta. Després, poseu-hi la farina i el llevat i remeneu-ho tot una altra vegada.

Finalment, ompliu els motllos, que haureu untat amb mantega i enfarinats, i deixeu-ho coure al forn durant 25 minuts a 160 graus.

Per fer la sopa de xocolata, en un cassó amb aigua calenta, poseu-hi el sucre, la xocolata i el cacau en pols i remeneu-ho bé fins a tenir una crema ben fina.

I ja per acabar, emplateu la sopa de xocolata, poseu-hi el pastís a sobre i guarniu-lo amb una bola de gelat de coco.