Sopa de tofu sense brou

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Sopa de tofu sense brou
  • (per a 2 persones)
  • 600 cl d'aigua envasada
  • 2 bossetes de te verd
  • 30 g de xiitakes dessecats
  • 30 g de xiitakes frescos
  • cabdell d'enciam francès
  • 2 cebes tendres
  • 2 cullerades de blat de moro
  • 100 g de tofu
  • salsa de soja

PREPARACIÓ

1. En comptes d'un brou bullit, per a aquesta sopa farem una infusió. En primer lloc, fem bullir l'aigua en un cassó i, quan l'hi tinguem, traiem el cassó del foc i hi posem dues bossetes de té verd. Amb la caiguda de temperatura el te deixarà anar el seu sabor.

2. Tallem els xiitakes dessecats i els hi afegim. Ho deixem quatre minuts al foc perquè infusioni tot plegat.

3. Ara hi posem una miqueta de salsa de soja, que hi donarà el sabor torrat.

4. Colem la infusió. Aixafem els bolets i les bossetes de té perquè treguin tot el suc. Ho reservem.

5. Tallem els xiitakes frescos en làmines fines.

6. Posem una olla al foc, que hi vagi, amb una mica d'oli. Primer hi posem el blat de moro i després hi afegim els xiitakes que hem tallat.

7. Tallem el tofu en dauets i l'enciam en juliana.

8. Quan tenim els xiitakes i el blat de moro dauradets a l'olla, perquè ja n'hem abaixat la potència, ja podem posar-hi una mica de sal.

9. Ara hi aboquem la infusió que hem preparat.

10. Tallem la ceba tendra petita a l'últim moment, perquè sigui ben fresca.

11. Hi afegim la ceba i l'enciam quan estiguem a punt de menjar-nos la sopa.