Sopa de tavelles de faves amb cruixent de coliflor i pernil

  • Programa: Sota terra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Tavelles de faves
  • Troncs de coliflor
  • Greix de pernil
  • Sal

PREPARACIÓ

1. Renteu i netegeu les tavelles, trossegeu-les i escaldeu-les 2 minuts amb aigua bullent i sal. Refredeu-les.

2. Tritureu-les o liqüeu-les amb una mica d'aigua de coure-les.

3. Amb la resta d'aigua, bulliu 5 minuts els troncs de coliflor tallats a daus.

4. En una paella, feu fondre el greix de pernil amb una mica d'aigua i oli de girasol a foc lent, per tal d'extreure el greix de pernil.

5. Passeu per la paella els daus de coliflor amb una mica de greix.

6. Emulsioneu la sopa de tavelles amb el greix de pernil i saleu-la.

7. Serviu la crema ben calenta amb els daus i les fulles de coliflor al damunt i uns quants trossets del greix de pernil que hagin quedat.