Sopa de rap

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Yébenes
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Pòsit

INGREDIENTS

  • 1 rap sencer d'1,5 kg aprox.
  • 16 cloïses
  • 4 grans d'all
  • 300 g de pa del dia abans
  • -oli d'oliva verge extra
  • Per fer el brou de rap
  • 2 caps de rap
  • les espines
  • 1 pastanaga grossa
  • 2 cebes
  • 1 porro
  • 1 cabeça d'alls
  • 3 nyores
  • 1 dl de vi blanc
  • llorer, farigola
  • 2 culleradetes de pebre vermell dolç

PREPARACIÓ

Per fer el brou, sofregiu en una olla amb oli els alls i la ceba picada.
Quan estiguin ben daurats, afegiu-hi la pastanaga i el porro tallats a trossos, la nyora, el llorer, la farigola, el pebre vermell, el vi blanc i remeneu-ho bé. A continuació, afegiu-hi els caps de rap i l'aigua i deixeu-ho coure durant 30 minuts. Després, coleu el brou i reserveu-lo.

Mentrestant, sofregiu l'all picat en un cassó amb oli. Quan estigui ros, afegiu-hi el pa tallat a trossos i el brou i tritureu-ho. Tot seguit, poseu-hi el rap i les cloïsses i coeu-ho durant un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu la sopa.