Sopa de patates, ou escumat, ceps i sobrassada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Lacambra
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Catalina, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Sopa molt completa i baixa en calories, ideal per que segueixen dieta d'aprimament o per a persones amb problemes de masticació.

INGREDIENTS

  • 4 ous de gallina de corral
  • 100 g de ceps
  • 1 patata Mona Lisa
  • 4 talls de sobrassada
  • 1 gra d'all
  • oli d'oliva
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, emboliqueu la patata en paper de plata i deixeu-la coure al forn a 180 graus durant 30 o 45 minuts.
Mentrestant, daureu els grans d'all en una paella amb un bon raig d'oli.Per fer l'ou escumat, poseu paper film sobre un bol, tireu-hi un raig d'oli, l'ou i una mica de sal. Emboliqueu l'ou amb el paper film, poseu-lo en un cassó amb aigua bullint i deixeu-lo coure durant 5 minuts. Tot seguit, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel.A continuació, salteu els ceps i la sobrassada en una paella amb una mica d'oli.Per fer la sopa de patata, desemboliqueu la patata que haureu heu fet al forn, peleu-la, talleu-la a trossos grossos i poseu-la en un bol. Afegiu-hi l'oli de daurar els alls, un raig d'aigua i una mica de sal, i tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix fins a aconseguir una textura de crema. Després, escalfeu la sopa de patata en un cassó.I ja per acabar, emplateu la sopa de patata, poseu-hi a sobre l'ou escumat, una mica de sal, els ceps i la sobrassada.