Sopa de meló amb pernil

INGREDIENTS

  • 1 kg de meló de pell de galàpeg
  • 150 g de pernil
  • 1 iogurt natural
  • pebre mòlt
  • sal
  • fulles de menta fresques

PREPARACIÓ

1. Peleu el meló i traieu-ne les llavors.

2. Separeu un parell de talls del meló i feu-ne boletes. Deixeu-los a banda. Feu a trossos la resta del meló, poseu-lo en una batedora i afegiu-hi el iogurt. Bateu-ho bé.

3. Poseu la crema en un bol gran i assaoneu-la amb sal i pebre al gust. Deseu-la a la nevera fins al moment de servir-la.

4. Just abans de servir la sopa, aboqueu-la als plats i afegiu-hi unes quantes boletes de meló i uns encenalls de pernil salat; trinxeu la menta i escampeu-la pel damunt.

Trucs i consells

. Podeu provar-la, també, amb la varietat Cantaloup.

. Hi ha qui li agrada molt cremosa i hi afegeix crema de llet o prescindeix, fins i tot, del iogurt.

. Podeu "alegrar-la" amb un rajolí de vi blanc o xerès.

. Si us agrada el pernil cruixent, poseu els encenalls al forn baix, una estona fins que quedin secs.

. Podeu fer servir pernil d'ànec curat en lloc del de porc.

. Si voleu fer-la vegetariana, utilitzeu iogurt de soja i afegiu-hi daus de cogombre.

Beveu-hi un cava brut nature de la vostra confiança ben fresquet.

Que vagi de gust!