Sopa de mandonguilles

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ramon Calm
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Molí de la Barita, Viladrau

INGREDIENTS

  • 4 l d'aigua
  • 1 ceba
  • 1 patata
  • 1 fulla de col
  • 1 pastanaga
  • 1 fulla d'api
  • 1 os d'espinada i 1 de pernil
  • 1 tros de pit de xai
  • tres colls de pollastre
  • 150 g de "sopa torrada"
  • Per a les mandonguilles:
  • 100 g de carn picada de porc
  • 2 alls
  • 1 ou
  • julivert, sal, pebre
  • farina i oli

PREPARACIÓ

Per fer el brou, feu bullir aigua en una olla.
Quan arrenqui el bull, poseu-hi les cebetes tallades a quarts, les patates pelades i les pastanagues tallades per la meitat, la col, l'api, l'os de pernil, l'os d'espinada, el pit de xai i els colls de pollastre. Deixeu-ho bullir durant 2 hores i coleu-ho.

Mentrestant, poseu en un bol la carn picada, l'ou, l'all i el julivert picats, sal i pebre. Barregeu-ho bé i feu-ne mandonguilles ben petites, enfarineu-les i fregiu-les en una paella amb oli.

Poseu el brou colat en una cassola i afegiu-hi la sopa torrada. Deixeu-ho bullir durant 10 minuts i remeneu-ho. Finalment, fiqueu-hi les mandonguilles, deixeu-ho coure 10 minuts més i ja ho podreu servir.