Sopa de maduixots

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les maduixes són font d'antioxidants com els flavonoides, pigment natural que li proporciona el color vermell, i vitamina C, que en té més quantitat que la taronja.

INGREDIENTS

  • 1 kg de maduixots

    1 manat de menta

    1 làmina de gelatina

    1 llimona i mitja

    Un raig de moscatell

    Pipes de carbassa

PREPARACIÓ

  1. Tallem els maduixots a mida macedònia. En reservem uns per emplatar. Dividim la resta en dues meitats, una de les quals la posem a coure 20 minuts amb el foc al mínim fins a fer-ne una compota.
  2. Hidratem una làmina de gelatina amb aigua mineral freda.
  3. Escaldem un manat de fulles de menta, en tallem la cocció posant-les en un bol amb aigua freda i gel, i les triturem amb una mica de l'aigua del bol.
  4. Posem la compota de maduixa en un batedor perquè es vagi refredant.
  5. Escalfem el suc d'una llimona i hi desfem la gelatina hidratada.
  6. Acabem la clorofil·la colant la menta triturada i barrejant-hi la llimona amb gelatina.
  7. Afegim l'altra meitat de maduixots a la compota, juntament amb un raig de moscatell, el suc de mitja llimona i una mica de la clorofil·la de menta. Ho triturem, ho colem i ho refredem.
  8. Ho servim amb un raig de la clorofil·la de menta, uns maduixots dels que havíem reservat per emplatar, unes pipes de carbassa i unes fulles de menta.