Sopa de llimona amb pinya
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Artur Martínez García
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)
INGREDIENTS
- 1/2 l de suc de pinya natural
- 100 g de sucre
- 100 g d'aigua
- 5 fulls de gelatina
- Per a la sopa de llimona:
- 300 g de sucre
- 4 ous
- 50 g de farina de blat de moro
- la ratlladura i el suc de 4 llimones
- 1l d'aigua mineral
- Per a les roques de sucre:
- sucre
- aigua de roses
PREPARACIÓ
Per començar, barregeu en un bol els ous, el sucre, la ratlladura de llimona, la farina, el suc de les llimones i l'aigua mineral.
Tot seguit, poseu-ho en un cassó al foc i remeneu-ho sense parar. Retireu-ho del foc abans que comenci a bullir, coleu-ho, deixeu-ho refredar i, finalment, bateu-ho amb el túrmix fins a aconseguir que surtin bombolles.
Per fer la gelatina, poseu al foc un cassó amb aigua i sucre. Quan el sucre estigui fos, retireu-ho del foc, afegiu-hi els fulls de gelatina, el suc de pinya i deixeu-ho refredar una mica. A continuació, ompliu uns motlles petits i deixeu-los refredar a la nevera.
Finalment, per fer les roques de sucre, barregeu en un recipient el sucre i l'aigua de roses i deixeu-ho reposar tota una setmana fins que s'evapori l'aigua. Després, trenqueu-ho a trossos.
I ja per acabar, emplateu la gelatina desemmotllada al centre del plat, poseu-hi les bombolles de la sopa de llimona i guarniu-ho amb les roques de sucre.
Tot seguit, poseu-ho en un cassó al foc i remeneu-ho sense parar. Retireu-ho del foc abans que comenci a bullir, coleu-ho, deixeu-ho refredar i, finalment, bateu-ho amb el túrmix fins a aconseguir que surtin bombolles.
Per fer la gelatina, poseu al foc un cassó amb aigua i sucre. Quan el sucre estigui fos, retireu-ho del foc, afegiu-hi els fulls de gelatina, el suc de pinya i deixeu-ho refredar una mica. A continuació, ompliu uns motlles petits i deixeu-los refredar a la nevera.
Finalment, per fer les roques de sucre, barregeu en un recipient el sucre i l'aigua de roses i deixeu-ho reposar tota una setmana fins que s'evapori l'aigua. Després, trenqueu-ho a trossos.
I ja per acabar, emplateu la gelatina desemmotllada al centre del plat, poseu-hi les bombolles de la sopa de llimona i guarniu-ho amb les roques de sucre.