Sopa de llimona amb pinya

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Artur Martínez García
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)

INGREDIENTS

  • 1/2 l de suc de pinya natural
  • 100 g de sucre
  • 100 g d'aigua
  • 5 fulls de gelatina
  • Per a la sopa de llimona:
  • 300 g de sucre
  • 4 ous
  • 50 g de farina de blat de moro
  • la ratlladura i el suc de 4 llimones
  • 1l d'aigua mineral
  • Per a les roques de sucre:
  • sucre
  • aigua de roses

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu en un bol els ous, el sucre, la ratlladura de llimona, la farina, el suc de les llimones i l'aigua mineral.
Tot seguit, poseu-ho en un cassó al foc i remeneu-ho sense parar. Retireu-ho del foc abans que comenci a bullir, coleu-ho, deixeu-ho refredar i, finalment, bateu-ho amb el túrmix fins a aconseguir que surtin bombolles.

Per fer la gelatina, poseu al foc un cassó amb aigua i sucre. Quan el sucre estigui fos, retireu-ho del foc, afegiu-hi els fulls de gelatina, el suc de pinya i deixeu-ho refredar una mica. A continuació, ompliu uns motlles petits i deixeu-los refredar a la nevera.

Finalment, per fer les roques de sucre, barregeu en un recipient el sucre i l'aigua de roses i deixeu-ho reposar tota una setmana fins que s'evapori l'aigua. Després, trenqueu-ho a trossos.

I ja per acabar, emplateu la gelatina desemmotllada al centre del plat, poseu-hi les bombolles de la sopa de llimona i guarniu-ho amb les roques de sucre.