Sopa de llet de soja amb "crumble" d'avellana

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Barba
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Mon, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a la crema de llimona:
  • 35 g de sucre
  • 10 g de farina de blat de moro
  • el suc de dues llimones
  • 1 ou
  • 5 g de ratlladura de llimona
  • mantega
  • Per a la sopa de llet:
  • 400 g de llet de soja
  • la pell d'una llimona
  • 8 g de canyella
  • 100 g de sucre
  • Per al "crumble" d'avellana:
  • 100 g de farina
  • 100 g de mantega
  • 80 g de farina d'avellana
  • 80 g de sucre morè
  • 4 fullets de shisho morat

PREPARACIÓ

Per fer la sopa de llet de soja, poseu en un cassó la llet de soja, la pell de la llimona, la canyella i el sucre i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull. Seguidament, coleu-la i reserveu-la a la nevera.

Per fer el crumble, poseu a la Thermomix la farina, la farina d'avellana, el sucre morè i la mantega i tritureu-ho.

A continuació, poseu-ho en una terrina i deixeu-ho refredar a la nevera.

Quan estigui ben dur, traieu-lo de la terrina, ratlleu-lo, poseu-lo en una safata i deixeu-lo coure al forn durant 15 minuts a 180 graus.

Per fer la crema de llimona, poseu en un bol l'ou, el sucre, la farina i el suc de llimona i remeneu-ho bé amb un batedor. Després, poseu-ho en un cassó, afegiu-hi la ratlladura de llimona i una mica de mantega, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un parell de minuts, poseu-ho en un bol i deixeu-ho refredar a la nevera.

I ja per acabar, emplateu la crema de llimona al centre del plat, poseu-hi el "crumble" a sobre, aboqueu-hi la sopa pel voltant i guarniu el plat amb una mica de shisho morat.
Anar al contingut