Sopa de galets

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Lacambra
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Catalina, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Sopa rica en proteïnes i hidrats de carboni, molt interessant per a esportistes.

INGREDIENTS

  • 100 g de galets
  • 1/2 gallina
  • verdures del brou
  • 100 g de carn picada de porc
  • 100 g de carn picada de vedella
  • 4 ous
  • 100 g de cigrons cuits
  • farina
  • pa ratllat
  • oli
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer el brou, poseu la gallina en una olla amb aigua i deixeu que arrenqui el bull, després retireu l'aigua i afegiu-hi les verdures del brou tallades i aigua neta.

Deixeu-ho coure durant 4 hores i després coleu el brou. Mentrestant, bulliu els galets en un cassó amb aigua i sal durant 10 minuts. A continuació, agafeu els ous i separeu les clares dels rovells. Folreu un got amb una mica de paper film, i poseu un rovell i una mica d'oli a dins, emboliqueu-ho bé i deixeu-ho al congelador durant uns 30 minuts. Feu el mateix amb els altres rovells.

Per fer la pilota, salpebreu la carn picada i poseu-la en un plat. Poseu un rovell congelat al mig de cada pilota i arrodoniu-les bé. Tot seguit, passeu les pilotes per farina, ou batut i pa ratllat i fregiu-les en una cassola amb oli ben calent fins que quedin ben daurades.

Finalment, deixeu-les coure al forn durant 10 o 15 minuts a uns 200 graus perquè es descongeli el rovell.

Tot seguit, poseu el brou colat en una olla, afegiu-hi els galets cuits, els cigrons cuits, rectifiqueu de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts. I ja per acabar, emplateu el brou i poseu-hi una pilota al mig.