Sopa de galeres

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ivan Llopart
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Morros, Torredembarra
  • Informació nutricional
    -Obre

    les galeres, al igual que altres crustacis, es ric en nutrients essencials com vitamines A i D o àcids grassos poliinsaturatsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 700 g de galeres
  • 16 musclos
  • 40 g d'oli d'oliva
  • 2 porros
  • 3 l de fumet blanc (sense sofregit)
  • sal
  • Per l'oli d'anet:
  • 200 cl d'oli de gira-sol
  • 10 g d'anet

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb l'oli ben calent salteu unes quantes galeres durant un parell de minuts.

Seguidament, afegiu-hi el porro tallat a trossets. Quan estigui dauradet, cobriu-ho amb el fumet blanc i deixeu-ho coure durant 45 minuts amb el cassó tapat. Després, tritureu-ho amb el túrmix, passeu-ho pel colador xinès, torneu-ho a posar en un cassó juntament amb els musclos i deixeu-ho coure tot junt fins que s'obrin. Finalment, rectifiqueu-ho de sal.

Per fer l'oli d'anet, poseu en un cassó l'oli de gira-sol i l'anet, deixeu-ho escalfar un parell de minuts, retireu-ho del foc i deixeu-ho infusionar durant 15 minuts més. Tot seguit, tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu la resta de les galeres pelades i salades.I ja per acabar, emplateu la sopa amb els musclos, poseu-hi les galeres saltejades a sobre i guarniu el plat amb una mica d'oli d'anet.
Anar al contingut