Sopa de farigola

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Núria Valentí (escriptora de Granollers)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1,5 l d'aigua mineral
  • 350 g de pa artesà sec
  • una branqueta de farigola seca
  • 2 alls
  • sal i oli extra verge
  • 1 ou (opcional)
  • caviar d'oli (opcional)
  • fulles de menta (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu el pa sec esmicolat en una olla amb aigua bullint i deixeu-lo coure uns 5 minuts. És importantíssim que l'olla no vessi mai. Seguidament, tireu-hi la sal i un raig d'oli i bateu-ho, suaument i amb energia, amb unes varetes manuals durant uns 5 minuts, per desfer el pa perquè quedi fi però amb textura. A continuació, afegiu-hi els alls sencers i amb pell i deixeu-ho coure un mínim de 20 minuts. Passat aquest temps, poseu-hi la branqueta de farigola i deixeu-ho coure durant 5 minuts més. Mentrestant, bateu una mica l'ou. Finalment, traieu la branqueta de farigola, retireu-ho del foc, afegiu-hi l'ou batut, remeneu-ho bé i retireu-ho del foc.

I ja per acabar, serviu la sopa en un bol o un plat i guarniu-la amb un raig d'oli de caviar i unes fulles de menta.