Sopa de farigola amb fredolics i cargols
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Patrícia Suárez, del restaurant Akinoa (Tortosa)
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
- 400 g de bolets variats de temporada
- 50 g llard de porc congelat
- 500 cl de consomé de pollastre (ja preparat)
- 500 cl de brou de verdures
- 16 cargols
- 5 llesques de pa torrat (millor si és integral)
- 2 grans d'all
- 30 g d'oli
- 3 branques de farigola
- un polsim d'herbes aromàtiques
- sal grossa
- pebre
- Per al brou de verdures:
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 branca d'api
- 1 pastanaga
- 1 tomàquet
- una mica de col
PREPARACIÓ
1. Incorporeu al consomé de pollastre ja preparat la farigola infusionada, els alls i
una torrada de pa integral picada molt fina. Afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i deixeu-ho emulsionar. Reserveu aquest brou en una gerra.
2. Bulliu els cargols (nets i depurats) en un brou de verdures.
3. Traieu-los de la closca i reserveu-los en un plat fondo.
4. A continuació, talleu el llard de porc congelat a làmines molt fines i emboliqueu-hi els cargols.
5. Netegeu els bolets i salteu-los en una paella amb l'oli calent i una mica de sal grossa.
6. Tot seguit, afegiu els bolets al plat on heu deixat els cargols embolicats amb el llard.
7. A continuació munteu el plat amb els cargols i els bolets, i banyeu-los amb el brou de farigola.
8. Per decorar el plat escampeu unes fulles d'herbes aromàtiques i les torrades
de pa ratllades molt i molt fines.
9. Abans de tastar la sopa mescleu bé tots els ingredients.
una torrada de pa integral picada molt fina. Afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i deixeu-ho emulsionar. Reserveu aquest brou en una gerra.
2. Bulliu els cargols (nets i depurats) en un brou de verdures.
3. Traieu-los de la closca i reserveu-los en un plat fondo.
4. A continuació, talleu el llard de porc congelat a làmines molt fines i emboliqueu-hi els cargols.
5. Netegeu els bolets i salteu-los en una paella amb l'oli calent i una mica de sal grossa.
6. Tot seguit, afegiu els bolets al plat on heu deixat els cargols embolicats amb el llard.
7. A continuació munteu el plat amb els cargols i els bolets, i banyeu-los amb el brou de farigola.
8. Per decorar el plat escampeu unes fulles d'herbes aromàtiques i les torrades
de pa ratllades molt i molt fines.
9. Abans de tastar la sopa mescleu bé tots els ingredients.