Sopa de farigola amb fredolics i cargols

  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuiner: Patrícia Suárez, del restaurant Akinoa (Tortosa)
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 400 g de bolets variats de temporada
  • 50 g llard de porc congelat
  • 500 cl de consomé de pollastre (ja preparat)
  • 500 cl de brou de verdures
  • 16 cargols
  • 5 llesques de pa torrat (millor si és integral)
  • 2 grans d'all
  • 30 g d'oli
  • 3 branques de farigola
  • un polsim d'herbes aromàtiques
  • sal grossa
  • pebre
  • Per al brou de verdures:
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 branca d'api
  • 1 pastanaga
  • 1 tomàquet
  • una mica de col

PREPARACIÓ

1. Incorporeu al consomé de pollastre ja preparat la farigola infusionada, els alls i
una torrada de pa integral picada molt fina. Afegiu-hi un raig d'oli d'oliva i deixeu-ho emulsionar. Reserveu aquest brou en una gerra.
2. Bulliu els cargols (nets i depurats) en un brou de verdures.
3. Traieu-los de la closca i reserveu-los en un plat fondo.
4. A continuació, talleu el llard de porc congelat a làmines molt fines i emboliqueu-hi els cargols.
5. Netegeu els bolets i salteu-los en una paella amb l'oli calent i una mica de sal grossa.
6. Tot seguit, afegiu els bolets al plat on heu deixat els cargols embolicats amb el llard.
7. A continuació munteu el plat amb els cargols i els bolets, i banyeu-los amb el brou de farigola.
8. Per decorar el plat escampeu unes fulles d'herbes aromàtiques i les torrades
de pa ratllades molt i molt fines.
9. Abans de tastar la sopa mescleu bé tots els ingredients.