Sopa de farigola amb espècies
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Pepa Turró
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca la Pepa, BOÍ (Alta Ribagorça)
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
La farigola és una herba aromàtica que conté un oli essencial anomenat timol que pot tenir funcions antisèptiques i antimicrobianes.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- una ceba
- 1/2 cabeça d'alls
- un tomàquet madur
- una branqueta de farigola
- un pessic de menta en pols
- un pessic de pebre vermell dolç
- un pessic de nou moscada
- un pessic de cúrcuma
- un pessic de gingebre en pols
- un pessic de pebre
- una llesca de pa de pagès
- 2 ous
- sal
- 1,5 l d'aigua
- 4 torrades de pa
- all
- julivert
- farigola
PREPARACIÓ
Per començar, pelem i tallem la ceba a trossets. Pelem els alls i els deixem sencers.
En una cassola, amb un raig d'oli calent, hi coem la ceba i els alls durant 5 minuts. Rallem el tomàquet. L'afegim a la cassola, amb la ceba. Ho barregem durant un minut. Hi posem la farigola i el pebre vermell i ho salpebrem. Ho deixem coure cinc minuts més.
Ho triturem amb el pímer. Hi tirem el litre i mig d'aigua. Pugem el foc. Després hi afegim les herbes: la menta, la nou moscada, la cúrcuma, el gingebre i una mica més de farigola uns 10 minuts.
Mentre arrenca el bull, amb la picadora, triturem la llesca de pa sense la crosta. Quan comenci a bullir l'aigua de la cassola, hi tirem el pa i ho deixem coure uns 5 minuts.
En un bol, hi batem l'ou i el tirem a poc a poc a la cassola. És molt important barrejar-ho tot molt bé, amb unes varetes manuals. Per acabar, ho rectifiquem de sal i pebre.
En un plat fondo, hi posem la sopa. Suquem una torrada amb un raig d'oli i la posem a la sopa.
En una cassola, amb un raig d'oli calent, hi coem la ceba i els alls durant 5 minuts. Rallem el tomàquet. L'afegim a la cassola, amb la ceba. Ho barregem durant un minut. Hi posem la farigola i el pebre vermell i ho salpebrem. Ho deixem coure cinc minuts més.
Ho triturem amb el pímer. Hi tirem el litre i mig d'aigua. Pugem el foc. Després hi afegim les herbes: la menta, la nou moscada, la cúrcuma, el gingebre i una mica més de farigola uns 10 minuts.
Mentre arrenca el bull, amb la picadora, triturem la llesca de pa sense la crosta. Quan comenci a bullir l'aigua de la cassola, hi tirem el pa i ho deixem coure uns 5 minuts.
En un bol, hi batem l'ou i el tirem a poc a poc a la cassola. És molt important barrejar-ho tot molt bé, amb unes varetes manuals. Per acabar, ho rectifiquem de sal i pebre.
En un plat fondo, hi posem la sopa. Suquem una torrada amb un raig d'oli i la posem a la sopa.