Sopa de faisà amb castanyes

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Benvingut Aligué
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aligué, Manresa

INGREDIENTS

  • 4 pits de faisà
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • oli de ceps (opcional) Per a la maceració:
  • 1/2 copa de Chartreuse
  • 1 cullerada de mostassa
  • nou moscada
  • pebre negre
  • anís verd
  • 1 tija d'api
  • 10 grans de ginebró
  • 4 grans d'all Per a la guarnició:
  • 1 kg de castanyes
  • 1 kg de bolets variats Per al brou:
  • carcasses i menuts del faisà
  • 2 pastanagues
  • 2 claus
  • 2 cebes
  • retalls de bolets
  • 1 cullerada de bolets secs (o pols de bolets)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu tots els ingredients per la maceració en un bol i remeneu-ho.
Unteu els pits de faisà amb la barreja i deixeu-los macerar durant un dia. Després, poseu les carcasses de faisà en una paella amb oli i daureu-la. Afegiu-hi les verdures tallades, els bolets, les herbes aromàtiques i pols de bolets secs. Un cop estigui ben daurat, poseu-ho tot en una olla amb aigua freda i deixeu-ho bullir durant una hora i mitja a foc moderat. Deixeu-ho reposar durant un dia. Per fer la guarnició, salpebreu i salteu les castanyes, que prèviament haureu bullit durant mitja hora, i els bolets. A continuació, escalfeu el brou de faisà que heu preparat abans. En una paella amb oli, coeu els pits de faisà, sense que quedin massa rossos. Per fer la crema de castanyes, poseu en un bol castanyes i brou de faisà, i tritureu-ho amb la batedora. I ja per acabar, talleu el pit de faisà en tires i emplateu-les. Decoreu-ho amb els bolets i les castanyes. Tireu-hi un rajolí d'oli i la crema de castanyes.
Anar al contingut