Sopa de curri amb musclos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els musclos destaquen nutricionalment pel seu contingut de iode i de ferro, a més, són un aliment amb poc greix.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 kg de musclos grossos
1 porro
2 pastanagues
1 branca d'api
1/2 got de vi blanc
2 gots de fumet vermell
1 fulla de llorer
1 bitxo sec
1 llauna de llet de coco
oli de coco
pell de llima
coriandre
una culleradeta de curri
gingebre fresc
sal
pebre negre
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Netegem 1 kg de musclos grossets.
- Tallem ben petit 1 porro, 2 pastanagues, 1 branca d'api i 1 dit de gingebre.
- Sofregim en una olla a foc baix i amb oli de coco els vegetals ja tallats. Hi afegim una pell de llima, 1 fulla de llorer i un bitxo.
- Traiem de la nevera una mica de fumet vermell reduït i l'escalfem en un recipient.
- Hi afegim 1/2 got de vi blanc i en deixem evaporar l'alcohol.
- Hi afegim una culleradeta de curri i 2 gots de fumet vermell. Apugem el foc al màxim i hi posem la vaporadora, amb tapa.
- Quan la tapa s'hagi entelat, posem els musclos a la vaporadora. Els deixem coure uns 2 minuts, fins que s'obrin.
- Traiem la vaporadora amb els musclos del foc i l'apaguem. Traiem de la cassola la fulla de llorer i la pell de llima. Hi afegim 1 llauna de llet de coco i ho deixem a foc baix durant 5 minuts. Ho triturem i ho colem en un recipient. Ho salem.
- Retirem la closca dels musclos i els reservem en un plat amb un raig d'oli OVE.
- Ho servim: en un bol hi posem els musclos, la sopa cremosa, un raig d'oli OVE, unes fulles de coriandre i pebre negre.