Sopa de cítrics

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 2 taronges
  • 2 aranges
  • 2 llimes
  • 1 bulb de fonoll
  • 2 beines de cardamom
  • 1/2 copa de moscatell
  • 500 ml d'aigua mineral
  • 100 g de sucre
  • 1 poma Granny Smith
  • 1 sobre d'hibisc
  • menta
  • una cullereta de cafè d'agar-agar

PREPARACIÓ

1.- Tallem el fonoll a tires mentre fem bullir l'aigua, el sucre i el moscatell.



2.- Trenquem el cardamom i cap a l'aigua bullint. Hi afegim també el sobre d'hibisc, i seguidament parem el foc i ho tapem perquè infusioni.



3.- Pelem la poma i en traiem el cor. La tallem com si fos per fer macedònia i la guardem dins d'un bol amb aigua perquè no s'oxidi.



4.- Colem la infusió, hi afegim l'agar-agar i ho posem al foc fins que vagi agafant textura. Quan sigui més dens, ho traiem del foc i ho deixem refredar. Hem d'aconseguir que sigui fred de nevera.



5.- Netegem, tallem i fem sucs dels cítrics (taronja, llima i aranja) i l'afegim, tot remenant, a la infusió. Ho tornem a deixar refredar dins la nevera perquè ens quedi amb una textura gelificada.



6- Servim la sopa amb uns daus de poma i fonoll, ratlladura de llima i llestos.