Sopa de ceba, ous i llardons

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cingle, Vacarisses

INGREDIENTS

  • 1 ceba
  • 4 grans d'all
  • 100 g de bacó tallat
  • brou de pollastre
  • sal i pebre
  • oli
  • 4 ous
  • fines herbes: alfàbrega, estragó, coriandre, cebollí

PREPARACIÓ

En una cassó amb oli fred, coeu a foc baix els alls sense pelar i la ceba tallada ben fineta.
Quan estigui daurat, afegiu-hi els llardons tallats ben fins. Un cop estigui a punt, tireu-hi el brou, que haureu preparat amb carcasses de pollastre, fins que cobreixi el sofregit. Mentestant bateu i saleu els ous i incorporeu-los al brou quan comenci a bullir. Remeneu-ho ràpid i amb constància amb una forquilla fins que l'ou estigui quallat i sembli una cabellera. Reserveu-ho i rectifiqueu-ho de sal i pebre. Emplateu-ho i refresqueu-ho amb una mica de cebollí tallat finet, unes fulles d'estragó, coriandre, cerfull i alfàbrega. Acompanyeu-ho amb 2 bastonets de pa.