Sopa de ceba amb romesco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Sagristà
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Mas Pau, Avinyonet de Puigventós
  • Informació nutricional
    -Obre

    La ceba és un vegetal ric en flavonoides, un antioxidant natural que ens protegeix d'agressions externes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 cebes de Figueres
  • 1 ceba tendra
  • 700 g de brou de verdures
  • Per al bunyol de romesco:
  • 2 cabeces d'alls
  • 8 tomàquets vermells, durs, de mida mitjana
  • 10 g de pinyons torrats
  • 10 g d'avellanes torrades
  • 10 g d'ametlles torrades
  • 25 g de nata
  • vinagre de Xerès
  • sal
  • farina de blat de moro
  • oli d'oliva
  • Per a la tempura:
  • 250 g d'aigua
  • 150 g de farina
  • 10 g de llevat de forner
  • un pessic de sal
  • un pessic de sucre
  • Per a l'emplatat (opcional):
  • puré de nyora
  • reducció de vinagre de Cabernet

PREPARACIÓ

Per fer la tempura, poseu en un bol la farina, el llevat, la sal i el sucre; afegiu-hi l'aigua; remeneu-ho bé amb unes varetes, i deixeu-ho fermentar fins que dobli el seu volum.

Mentrestant, escaliveu les cebes i les cabeces d'alls al forn.

Seguidament, peleu la ceba tendra, escaldeu-la en un cassó amb aigua bullint durant un parell de minuts i refredeu-la en un bol amb aigua i gel.

Per fer la sopa de ceba, poseu en un bol la ceba escalivada, prèviament pelada i tallada a trossos, la ceba tendra també tallada a trossos i el brou i tritureu-ho bé amb el Túrmix.

Per fer el romesco, poseu en un bol els alls escalivats, prèviament pelats, el pinyons, les avellanes, les ametlles, el vinagre de Xerès, la nata calenta i una mica de sal i tritureu-ho amb el Túrmix.

A continuació, escaldeu els tomàquets durant uns segons, refredeu-los en un bol amb aigua i gel, peleu-los, obriu-los per la part de sobre, buideu-los, farciu-los amb el romesco, tapeu-los, enfarineu-los, passeu-los per la tempura i fregiu-los en una paella amb oli abundant i ben calent.

I ja per acabar, emplateu els tomàquets, poseu-hi al costat la reducció de vinagres i un puré de nyora i aboqueu-hi per sobre la sopa de ceba.
Anar al contingut