Sopa de ceba amb caldo de Nadal, ou i pa de farigola

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Serra
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cibus, cuina, cinquena gamma i càtering, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 l de caldo de Nadal
  • 1/2 quilo de ceba de Figueres
  • 4 ous
  • 7 branques de farigola
  • 40 g de mantega
  • 5 g de sal
  • 10 cl d'oli d'oliva
  • 4 llesques de pa

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 180 graus i deixeu la mantega fora de la nevera perquè agafi textura de pomada.

A continuació, en una paella amb oli sofregiu la ceba, tallada en juliana, i amb una mica de sal, a foc fort perquè agafi color. Deixeu que es cogui bé i que agafi un color fosc. Després, afegiu-hi el caldo i, quan hagi bullit dos minuts, tanqueu el foc i reserveu-ho.

Tot seguit, feu bullir aigua en un cassó.

Per fer els ous passats per aigua, prepareu unes tassetes o motlles folrats amb paper film, tireu-hi a dins l'ou, afegiu-hi unes quantes gotes d'oli, feu uns paquets amb l'ou dins del paper film, tanqueu-los ben tancats, poseu-los dins el cassó d'aigua bullint i deixeu-los coure durant 6 minuts.

Per fer el pa de farigola, esmicoleu 3 branques de farigola, poseu-les en un bol juntament amb la mantega pomada, barregeu-ho bé amb una espàtula, unteu les llesques de pa i deixeu-les coure al forn durant 5 minuts.

I ja per acabar, poseu les llesques de pa al centre del plat, col•loqueu-hi l'ou al damunt, aboqueu-hi la sopa de ceba pel voltant i guarniu el plat amb unes branques de farigola.