Sopa de carbassa

INGREDIENTS

  • 1 carbassa
  • Porros
  • Mantega

PREPARACIÓ

1. Renteu bé la carbassa, traieu-ne les llavors i deixeu-les en remull.

2. Peleu la carbassa (va molt bé amb el pelador de tomàquet). Feu-la a trossos i aboqueu-la en una olla amb aigua salada.

3. Peleu força porros i talleu-los. Afegiu-los a l'olla. Saleu-ho i afegiu-hi un trosset de mantega. Feu-ho bullir fins que veieu que les verdures són cuites.

4. Tritureu el conjunt. Aquesta sopa es congela molt bé.

Consells

. Si voleu, podeu fer servir aquesta sopa per combatre la grip, afegint-hi arrel de gingebre fresc. Els porros són diürètics i uns grans netejadors de l‘organisme, el gingebre és un expectorant.

. Aquesta sopa es pot convertir en crema afegint-hi nata o amb iogurt, si la volem més lleugera. Es pot servir freda o calenta.

. També la carbassa resulta molt bona afegida a una sopa de verdures.