Sopa de carbassa amb llagostins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jeroni Castell
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les Moles

INGREDIENTS

  • Per a la sopa de carbassa:
  • 150 g de ceba
  • 1 kg de carbassa vermella
  • oli d'oliva
  • aigua
  • 4 ous
  • 1/4 l de crema de llet
  • Per a la ceba caramel·litzada:
  • 1/2 kg de ceba
  • 1 tassa d'oli de gira-sol
  • 50 g de sucre
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • oli
  • sal de pernil (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu la ceba tallada en una olla amb una mica d'oli.
Quan estigui rossa, afegiu-hi la carbassa tallada a trossos, l'aigua i deixeu-ho bulllir durant una hora. Després, poseu-hi la crema de llet, tritureu-ho amb el túrmix i rectifiqueu-ho de sal i pebre.

A continuació, en una paella amb oli de gira-sol, confiteu la ceba tallada, a foc lent durant dues hores. Quan estigui confitada, afegiu-hi el sucre i caramel·litzeu-la. Quan estigui caramel·litzada, poseu-hi el vinagre balsàmic i deixeu-ho reduir.

Mentrestant, emboliqueu els ous sense closca amb paper film untat amb una mica d'oli de gira-sol, i bulliu-los en un cassó amb aigua durant 4 minuts i, seguidament, refredeu-los en un bol amb aigua amb gel i desemboliqueu-los.

Finalment, en una paella amb oli d'oliva, fregiu-hi els llagostins pelats i salpebreu-los.

I ja per acabar, emplateu la ceba caramel·litzada, poseu-hi l'ou a sobre, els llagostins al voltant i la sopa per sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal de pernil.