Sopa de carabassa

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El celler de Can Roca, Girona

INGREDIENTS

  • 1 l de brou
  • 500 g de carabassa
  • 100 g de filets d'ametlla torrada
  • 100 g de moll de l'os (dels ossos de la vedella del brou)
  • sal i pebre blanc
  • oli d'oliva
  • farina Per a l'oli de marialluïsa:
  • 1 manat de marialluïsa
  • 1 gotet d'oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Primer, per preparar l'oli de maria lluïsa, talleu la maria lluïsa ben petita i afegiu-la a l'oli de girasol.
Un cop estigui ben barrejat, deixeu-ho macerar perquè vagi agafant gust. A part, talleu la carabassa a daus i afegiu-la al brou que haureu fet anteriorment amb ossos de vedella, pollastre i verdures. Deixeu-ho que bulli durant mitja hora aproximadament, així la carabassa s'anirà desfent. Un cop passat aquest temps, tritureu-la amb la batedora fins que us quedi un líquid homogeni, i ja podreu retirar-ho del foc. Per preparar els molls de l'os, poseu-los en remull per a desengreixar-los i sequeu-los amb un drap; salpebreu-los, enfarineu-los i fregiu-los en una paella sense oli. Quan estiguin ben rossos, reserveu-los sobre un paper absorbent. Serviu la sopa amb els filets d'ametlla torrada, els molls de l'os i l'oli de marialluïsa, que li donarà un toc de frescor i perfum.