Sopa de camagrocs

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els bolets es poden classificar nutricionalment dins del grup de les verdures, són rics en aigua i minerals; i pobres en energia i en greixos.

INGREDIENTS

  • 400 g de camagrocs

    5 avellanes torrades

    5 ametlles torrades

    4 rovells d'ou

    1 porro

    1 gra d'all

    1 bastonet de pa

    1 l aigua mineral

    500 g sal grossa

    500 g sal fina

    pebre blanc

    farigola

    orenga

    oli OVE

PREPARACIÓ

1- En un bol gros, hi barregem els 500 g de sal grossa i els 500 g de sal fina.

2- En un bol menut, hi posem una mica d'aquesta barreja de sals, de manera que en cobreixi el fons. Emboliquem delicadament un rovell d'ou amb una gasa, i el col·loquem damunt del fons de sal. Fem la mateixa operació amb tres rovells més i els acabem d'enterrar amb més barreja de sals fins a cobrir-los del tot. Els desem a la nevera durant 1 hora dins d'aquest mateix bol.

3- Tallem un porro ben menut, reservant-ne una fulla verda.

4- Dins d'aquesta fulla verda de porro, hi posem un branquilló de farigola i un altre d'orenga; ens servirà per aromatitzar la sopa.

5- Tallem un all a làmines i el posem a ballar en una olla amb oli d'oliva verge extra, sense deixar que es cremi.

6- Retirem l'all i el reservem. A la mateixa olla hi posem a enrossir el porro tallat, juntament amb el manat aromàtic.

7- Un cop ros, hi afegim els camagrocs nets i l'all reservat, i ho deixem coure fins que els bolets perdin l'aigua. Arribats en aquest punt, enretirem el manat, hi afegim 1 litre d'aigua mineral i ho fem bullir durant 20 minuts.

8- Preparem una picada aixafant en el morter 5 avellanes torrades, 5 ametlles torrades i un bastonet de pa.

9- Quan faci 10 minuts que bull, hi afegim la picada, ho corregim de sal i pebre, i ho deixem bullint els 10 minuts que queden de cocció fins a arribar als 20 minuts totals.

10- Traiem de la nevera el bol amb els rovells ja curats. Els desemboliquem, els netegem, els col·loquem al fons dels bols on servirem la sopa i hi aboquem la sopa per damunt.