Sopa de bolets
- Programa: Caçadors de bolets
- Cuina: Paquita, del restaurant Casa Masferrer (Sant Feliu de Buixalleu, la Selva)
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 1 litre de brou de verdures
- 400-500 g de bolets del país (rossinyolics, orellanes, rossinyols i trompetes)
- 20 o 30 g de pinyons
- 2 grans d'all
- 1 o 2 cullerades de farina de blat de moro
- 1 got de llet
- una mica de suc de rostit
- oli d'oliva
- Per al brou de verdures:
- 1 tija d'api
- 1 grapat de mongeta tendra
- 1 porro
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 carxofa
- 1 nap
- 1 fulla de bledes
- aigua
PREPARACIÓ
1. Prepareu un brou de verdures amb l'api, la mongeta tendra, el porro, la ceba,
la pastanaga, la carxofa, el nap, les bledes i l'aigua. Deixeu-lo bullir uns 50 minuts.
2. Mentrestant poseu els bolets en una cassola de fang amb un raig d'oli d'oliva
i feu-los coure.
3. Un cop cuits, passeu-los per una paella amb una mica de suc de rostit per donar-los més gust i perquè no quedin bullits.
4. Prepareu una picada amb els alls i els pinyons i reserveu-la.
5. A part, barregeu una mica de farina de blat de moro amb la llet per espessir
la sopa i reserveu aquesta barreja.
6. Coleu el brou de verdures amb un colador xinès i afegiu-hi els bolets i la farina amb llet, també passada pel colador.
7. Finalment, incorporeu-hi la picada, remeneu-ho una mica fins que quedin tots
els ingredients ben integrats i ja podeu servir la sopa.
la pastanaga, la carxofa, el nap, les bledes i l'aigua. Deixeu-lo bullir uns 50 minuts.
2. Mentrestant poseu els bolets en una cassola de fang amb un raig d'oli d'oliva
i feu-los coure.
3. Un cop cuits, passeu-los per una paella amb una mica de suc de rostit per donar-los més gust i perquè no quedin bullits.
4. Prepareu una picada amb els alls i els pinyons i reserveu-la.
5. A part, barregeu una mica de farina de blat de moro amb la llet per espessir
la sopa i reserveu aquesta barreja.
6. Coleu el brou de verdures amb un colador xinès i afegiu-hi els bolets i la farina amb llet, també passada pel colador.
7. Finalment, incorporeu-hi la picada, remeneu-ho una mica fins que quedin tots
els ingredients ben integrats i ja podeu servir la sopa.