Sopa de bolets

imatge de recurs
  • Programa: Caçadors de bolets
  • Cuina: Paquita, del restaurant Casa Masferrer (Sant Feliu de Buixalleu, la Selva)
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 litre de brou de verdures
  • 400-500 g de bolets del país (rossinyolics, orellanes, rossinyols i trompetes)
  • 20 o 30 g de pinyons
  • 2 grans d'all
  • 1 o 2 cullerades de farina de blat de moro
  • 1 got de llet
  • una mica de suc de rostit
  • oli d'oliva
  • Per al brou de verdures:
  • 1 tija d'api
  • 1 grapat de mongeta tendra
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 carxofa
  • 1 nap
  • 1 fulla de bledes
  • aigua

PREPARACIÓ

1. Prepareu un brou de verdures amb l'api, la mongeta tendra, el porro, la ceba,
la pastanaga, la carxofa, el nap, les bledes i l'aigua. Deixeu-lo bullir uns 50 minuts.
2. Mentrestant poseu els bolets en una cassola de fang amb un raig d'oli d'oliva
i feu-los coure.
3. Un cop cuits, passeu-los per una paella amb una mica de suc de rostit per donar-los més gust i perquè no quedin bullits.
4. Prepareu una picada amb els alls i els pinyons i reserveu-la.
5. A part, barregeu una mica de farina de blat de moro amb la llet per espessir
la sopa i reserveu aquesta barreja.
6. Coleu el brou de verdures amb un colador xinès i afegiu-hi els bolets i la farina amb llet, també passada pel colador.
7. Finalment, incorporeu-hi la picada, remeneu-ho una mica fins que quedin tots
els ingredients ben integrats i ja podeu servir la sopa.
Anar al contingut