Sopa d'ametlles amb flam d'ou
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Targarona
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuina Miracle, Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles són fruita seca, riques en vitamina E i greixos saludables del tipus poliinsaturats, nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 1 l de brou de pollastre i verdures
- 200 g d'ametlles torrades
- Per als flams d'ou
- 300 ml de llet
- 3 ous
- caramel líquid
- sal
- Altres
- flor de temporada (opcional)
- 100 g d'ametlles torrades en làmines
PREPARACIÓ
Per començar, fem els flams. Batem la llet amb els ous i una mica de sal amb el pímer. Posem una mica de caramel líquid a la base dels motlles, i una mica de mantega al voltant.
Omplim els motllos amb la barreja que hem fet, i els posem a coure al forn al bany maria. El forn ha d'estar a 160º. Deixarem que coguin 25 minuts.
Comprovem que estan ben cuits punxant-los amb un escuradents i deixem que es refredin.
Mentrestant fem la sopa: posem un cassó al foc amb el brou de pollastre i verdures. Quan està prou calent, hi afegim les ametlles. Ho posem en el got de la batedora i ho triturem molt bé. La deixem en una gerreta.
Per servir-ho, desemmotllem el flam en un plat fondo. Servim la sopa i posem unes làmines d'ametlla torrada al voltant. Guarnim el plat amb una branca petita d'ametller amb flor o una altra flor de temporada.
Omplim els motllos amb la barreja que hem fet, i els posem a coure al forn al bany maria. El forn ha d'estar a 160º. Deixarem que coguin 25 minuts.
Comprovem que estan ben cuits punxant-los amb un escuradents i deixem que es refredin.
Mentrestant fem la sopa: posem un cassó al foc amb el brou de pollastre i verdures. Quan està prou calent, hi afegim les ametlles. Ho posem en el got de la batedora i ho triturem molt bé. La deixem en una gerreta.
Per servir-ho, desemmotllem el flam en un plat fondo. Servim la sopa i posem unes làmines d'ametlla torrada al voltant. Guarnim el plat amb una branca petita d'ametller amb flor o una altra flor de temporada.