Sopa d'ametlles amb flam d'ou

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Joan Targarona
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuina Miracle, Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles són fruita seca, riques en vitamina E i greixos saludables del tipus poliinsaturats, nutrients importants per a la salut cardiovascular.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 1 l de brou de pollastre i verdures
  • 200 g d'ametlles torrades
  • Per als flams d'ou
  • 300 ml de llet
  • 3 ous
  • caramel líquid
  • sal
  • Altres
  • flor de temporada (opcional)
  • 100 g d'ametlles torrades en làmines

PREPARACIÓ

Per començar, fem els flams. Batem la llet amb els ous i una mica de sal amb el pímer. Posem una mica de caramel líquid a la base dels motlles, i una mica de mantega al voltant.

Omplim els motllos amb la barreja que hem fet, i els posem a coure al forn al bany maria. El forn ha d'estar a 160º. Deixarem que coguin 25 minuts.

Comprovem que estan ben cuits punxant-los amb un escuradents i deixem que es refredin.

Mentrestant fem la sopa: posem un cassó al foc amb el brou de pollastre i verdures. Quan està prou calent, hi afegim les ametlles. Ho posem en el got de la batedora i ho triturem molt bé. La deixem en una gerreta.

Per servir-ho, desemmotllem el flam en un plat fondo. Servim la sopa i posem unes làmines d'ametlla torrada al voltant. Guarnim el plat amb una branca petita d'ametller amb flor o una altra flor de temporada.
Anar al contingut