Sopa d'alls tendres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Els alls tendres aporten més proteïnes i hidrats de carboni que d'altres verdures i hortalisses.

INGREDIENTS

  • 3 manats d'alls tendres 

    2 llesques de pa sec

    5 avellanes

    1 porro

    1 ceba

    1 pastanaga

    una carcassa de pollastre

    una cullerada de pebre vermell dolç

    julivert fresc

    oli d'oliva verge extra

    aigua mineral

    sal

PREPARACIÓ

Torrem una carcassa de pollastre al forn durant 35 minuts, a 200 graus. Per fer-ne el brou, un cop torrada la posem a l'olla amb 4 litres d'aigua mineral, un polsim de sal, una ceba pelada i sencera, un porro i una pastanaga nets i pelats tallats a rodanxes. Ho deixem bullir durant 45 minuts, ho colem i ho posem a refredar a la nevera per poder desgreixar-ho. Posarem el brou al foc dins un pot alt fins que es redueixi a la meitat.

Fem una picada amb el pa i les avellanes, ho barregem amb un got de brou de pollastre. Ho batem tot amb el túrmix amb un polsim de sal i una mica de julivert.

Tallem els alls tendres a trossets d'un dit de gruix. Els saltem en una olla. Un cop siguin rossos, hi afegim una cullerada de pebre vermell fins que s'integri. Immediatament hi tirem el brou i la picada, que faci xup-xup uns deu minuts a foc lent, fins que els alls tendres quedin melosos.

Ho servim amb una mica de julivert per sobre.