Sopa d'all amb ous de guatlla

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Esther Pagès i Roca
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Roca, Esponellà

INGREDIENTS

  • Per a la sopa d'all:
  • 6 grans d'all
  • 2 ous
  • 150 g de pa
  • 1 l d'aigua
  • oli d'oliva
  • sal
  • 8 ous de guatlla
  • Per als cruixents de verdura:
  • carbassa, xampinyons, carxofes, carbassó, bròquil
  • oli d'oliva
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per fer la sopa d'all, en una cassola amb l'oli ben calent fregiu els alls laminats.
Quan estiguin daurats, poseu-hi el pa tallat a daus, deixeu que xucli l'oli, afegiu-hi l'aigua calenta, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho bullir durant 6 minuts. Tot seguit, afegiu-hi els ous batuts, rectifiqueu-ho de sal i tritureu-ho tot amb el túrmix.

Per fer els cruixents de verdura, en una paella amb l'oli ben calent fregiu-hi les verdures tallades a làmines molt fines fins que quedin ben daurades i cruixents.

A continuació, en una paella amb oli abundant i ben calent, fregiu els ous de guatlla.

I ja per acabar, emplateu els cruixents de verdura al centre del plat, poseu-hi l'ou de guatlla a sobre, guarniu-ho amb la sal Maldon i, finalment, afegiu-hi la sopa d'all al voltant.