Sopa calçotada

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Jo Baixas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Follia, Sant Joan Despí

INGREDIENTS

  • 1 manat de calçots
  • 2 patates
  • 200 g de lletons de xai
  • un grapat de cargols
  • 2 cullerades de romesco
  • 1l de brou
  • farigola
  • oli
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Feu bullir els calçots i les patates pelades en una olla amb aigua i sal.
Un cop cuits, reserveu-ne dos o tres, desfeu-los en capes i folreu tot el fons d'un plat. La resta de calçots poseu-los a la thermomix amb el brou, tritureu-ho i passeu-ho per un colador xinès.

Mentrestant, poseu un parell de calçots crus en una plata de forn i feu-los coure fins que quedin carbonitzats.

A continuació, salpebreu els lletons i fregiu-los en una paella amb oli. Després, tireu-hi una mica de farigola en pols per sobre.

Tot seguit, poseu els cargols bullits i sense closca en una paella, afegiu-hi el romesco i deixeu-los acabar de coure.

I ja per acabar, emplateu els lletons, la sopa i els cargols al plat folrat amb fulles de calçots i embruteu una mica el voltant del plat amb els calçots carbonitzats.