Sopa calçotada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jo Baixas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Follia, Sant Joan Despí
INGREDIENTS
- 1 manat de calçots
- 2 patates
- 200 g de lletons de xai
- un grapat de cargols
- 2 cullerades de romesco
- 1l de brou
- farigola
- oli
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Feu bullir els calçots i les patates pelades en una olla amb aigua i sal.
Un cop cuits, reserveu-ne dos o tres, desfeu-los en capes i folreu tot el fons d'un plat. La resta de calçots poseu-los a la thermomix amb el brou, tritureu-ho i passeu-ho per un colador xinès.
Mentrestant, poseu un parell de calçots crus en una plata de forn i feu-los coure fins que quedin carbonitzats.
A continuació, salpebreu els lletons i fregiu-los en una paella amb oli. Després, tireu-hi una mica de farigola en pols per sobre.
Tot seguit, poseu els cargols bullits i sense closca en una paella, afegiu-hi el romesco i deixeu-los acabar de coure.
I ja per acabar, emplateu els lletons, la sopa i els cargols al plat folrat amb fulles de calçots i embruteu una mica el voltant del plat amb els calçots carbonitzats.
Un cop cuits, reserveu-ne dos o tres, desfeu-los en capes i folreu tot el fons d'un plat. La resta de calçots poseu-los a la thermomix amb el brou, tritureu-ho i passeu-ho per un colador xinès.
Mentrestant, poseu un parell de calçots crus en una plata de forn i feu-los coure fins que quedin carbonitzats.
A continuació, salpebreu els lletons i fregiu-los en una paella amb oli. Després, tireu-hi una mica de farigola en pols per sobre.
Tot seguit, poseu els cargols bullits i sense closca en una paella, afegiu-hi el romesco i deixeu-los acabar de coure.
I ja per acabar, emplateu els lletons, la sopa i els cargols al plat folrat amb fulles de calçots i embruteu una mica el voltant del plat amb els calçots carbonitzats.