Sopa Bullabessa

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: David Lienas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Magnum 7 Portes, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1,5 l de fumet
  • 600 g de rap
  • 600 g de molla de roca
  • 600 g de mero
  • 600 g de mussola
  • 8 llagostins
  • 24 musclos sense closca
  • 400 g de ceba
  • 400 g de pastanaga
  • 200 g d'api
  • farigola, llorer, romaní
  • 400 g de fonoll
  • 500 ml de vi blanc
  • 500 ml d'oli d'oliva
  • julivert
  • 50 ml de pastís
  • 1,5 cullerades soperes de concentrat de tomàquet
  • 100 g de farina
  • 150 g de pa

PREPARACIÓ

Per començar, ofegueu la ceba en una cassola amb oli.
Quan estigui una mica ofegada, incorporeu-hi la pastanaga i deixeu-ho rossejar. Quan la ceba i la pastanaga estiguin daurades, afegiu-hi el fonoll, l'api i el concentrat de tomàquet. Després, remeneu-ho i afegiu-hi la farina, el fumet i el vi blanc, i deixeu-ho coure durant 45 minuts a foc lent i coleu-ho. Tot seguit, rectifiqueu-ho de sal i pebre i incorporeu-hi el pastís. A continuació, salpebreu el peix i poseu-lo en una safata per al forn. Incorporeu-hi la sopa i deixeu-ho coure al forn a 100 graus durant 13 minuts. Després, afegiu-hi els llagostins i deixeu-ho coure dos minuts més. Mentrestant, poseu els musclos en un cassó amb aigua bullint i una mica de sopa i espereu que s'obrin. I ja, per acabar, emplateu la sopa i poseu-hi el peix i els musclos a dins. Podeu acompanyar el plat amb unes torradetes amb salsa rouille.