Sopa "boba"

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Sopa "boba"
  • (per persona)
  • 1 patata
  • api
  • fulles d'espinacs
  • bulb de fonoll
  • grans d'anís
  • 2 ous
  • 1 culleradeta de miso
  • 300 cl aigua envasada
  • Per a la torrada:
  • formatge de cabra "Lo Pebrat d'Ossera"
  • 1 llesca de pa de pagès

PREPARACIÓ

1. Posem una cassola al foc i quan estigui calenta hi afegim una miqueta d'oli.

2. Traiem dues capes al bulb de fonoll i les tallem a trossos ben petits. Ho tirem a la cassola, per començar a sofregir-ho.

3. Fem el mateix amb unes branques d'api. Les tallem i les hi afegim a la cassola.

4. Hi posem unes llavors d'anís (unes sis per a dues persones).

5. Ratllem una patata amb una mandolina a dins de la cassola, per escurçar el seu temps de cocció. Ho anem removent.

6. Hi afegim aigua calenta, uns 300 cl. En reservem una mica.

7. Tallem una llesca de pa de pagès que no sigui excessivament ampla.

8. Tallem unes làmines de formatge "Lo Pebrat d'Ossera" i els hi traiem l'escorça. Les posem al damunt del pa.

9. Posem la llesca de pa amb el formatge en una safata i cap al forn, a gratinar, a una potència mitja- alta.

10. Tallem les fulles d'espinacs en juliana.

11. Baixem el foc on tenim el brou, que ja és cuit. Hi afegim els espinacs.

12. Agafem una cullerada de miso i el desfem en l'aigua calenta que hem reservat.

13. Afegim el miso que hem diluït en aigua al brou.

14. Remenem la sopa i anem ficant a poc a poc la clara dels dos ous, i després els rovells.

15. La llesca de pa que hem fet amb el formatge gratinat la posem al damunt de l'olla on tenim la sopa. Ja estarà llesta!