Sopa amb enciam de mar

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 300 ml de brou de gallina sense sal
  • 30 g d'enciam de mar
  • 3 ous de guatlla
  • 40 g de fideus del número 0
  • sal potàssica
  • all liofilitzat
  • ceba liofilitzada
  • api liofilitzat

PREPARACIÓ

1. Comencem per dessalar l'enciam de mar: Omplim un bol gros amb aigua freda i hi deixem les fulles d'enciam de mar en remull. Tastem l'aigua al cap d'uns minuts i, si la notem molt salada, canviem l'aigua del bol per més aigua freda. Repetim l'operació un parell de cops més.
2. Traiem les fulles d'enciam del bol, les piquem molt petites i les reservem.
3. Aboquem el brou de gallina dins d'un cassó i el posem al foc fins que arrenqui el bull.
4. Barregem en un bol dues culleradetes de sal potàssica, dues d'all, dues de ceba i dues més d'api.
5. Quan el brou arrenqui el bull, tirem dins del cassó els fideus i ho fem bullir tot uns 4 minuts més.
6. Afegim els tres ous de guatlla sencers al cassó i les algues que tenim picades.
7. Just abans d'emplatar, tirem a la sopa un parell de culleradetes de la barreja de sal que hem preparat abans. Bon profit!