Sobrebarriga en salsa (Vedella estofada) - Colòmbia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Hernan Serna, Sabadell

INGREDIENTS

  • 6-7 patates petites
  • 1 iuca
  • 1 kg de falda de vedella
  • colorant alimentari
  • hogao
  • aigua
  • Per adobar la carn:
  • un got de cervesa
  • 1 ceba tendra
  • 1 ceba
  • 1 ou
  • 1 all
  • sal i oli

PREPARACIÓ

El dia abans, deixeu la peça de carn en adob. Per fer-lo, tritureu amb la batedora l'all, la ceba i la ceba tendra, l'ou, la cervesa, un raig d'oli i sal al vostre gust. Poseu el tall de carn en un recipient de vores altes i aboqueu-hi l'adob. Deixeu-ho reposar a la nevera tota la nit.
L'endemà poseu la carn en una olla de pressió i cobriu-la d'aigua, una mica per sobre. Tapeu l'olla i deixeu que cogui durant 1 hora aproximadament.
Peleu i talleu a trossos les patates i la iuca.
Sense treure l'olla del foc, obriu la vàlvula perquè surti el vapor i després destapeu-la. Afegiu-hi les patates i la iuca i deixeu que cogui tot junt. Quan vegeu que les patates són cuites, afegiu-hi una mica de colorant alimentari.
Traieu la peça de carn de l'olla i talleu-la a trossos. Serviu-la en una safata amb les patates i la iuca i unes quantes cullerades d'hogao, preparat amb ceba i tomàquet, per sobre.
Podeu acompanyar la sobrebarriga amb un arròs blanc i patacones dolços.