Slatat fakous (Amanida de cogombre) - Tunísia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Tayssir Azouz, Tarragona
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • 2-3 cebes
  • 2-3  tomàquets verds
  • 3-4 tomàquets vermells
  • 3 cogombres
  • menta seca trinxada
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Peleu les cebes i els cogombres. Esbandiu els tomàquets.
El més important és tallar-ho tot a daus menuts.
Poseu-ho tot dins un bol ben gros. Saleu-ho generosament i aromatitzeu-ho amb força menta trinxada. Remeneu-ho perquè la menta quedi ben repartida.
Per acabar, amaniu-ho generosament amb oli d'oliva.
 
Nota:
En Tayssir ens va explicar que s'ha d'utilitzar menta seca perquè la menta fresca té un gust massa fort i dominaria en excés. A més, els bocinets de menta seca fan que aquesta amanida tingui un punt de cruixent.