Sirniki (Pastissets de formatge) - Ucraïna
- Programa: Karakia
- Cuina: Olena Vitrychenko, Lloret de Mar
INGREDIENTS
- formatge fresc (tipus mató)
- sucre
- farina
- 3 ous
- panses de Corint
- oli de gira-sol
PREPARACIÓ
Les mesures són "a ull", tal com ens va indicar l'Olena. Més o menys formatge fresc, segons el gust de cadascú.
En un bol, aixafeu amb una forquilla un tros de formatge fresc. Afegiu-hi la mateixa mesura de sucre i de farina (2-4 cullerades, depenent de la quantitat de formatge) i els ous. Barregeu-ho tot plegat perquè no hi hagi grumolls. Si noteu que la pasta resultant és massa espessa, afegiu-hi un altre ou; si fos massa clara, una mica més de sucre i farina. Incorporeu-hi un grapat de panses de Corint i remeneu-ho una mica més.
Poseu una paella al foc amb un bon raig d'oli. Mulleu-vos les mans perquè la massa no se us enganxi en agafar-la. Quan l'oli sigui calent, aneu-hi fregint porcions de massa, de forma arrodonida. En coure's, amb l'escalfor de l'oli, les porcions s'aniran aplanant i quedaran semblants a la forma d'una hamburguesa.
Vigileu que l'oli no s'escalfi en excés, perquè se us cremarien de fora i quedarien crus de dins. Gireu els pastissets quan vegeu que d'un costat ja són daurats.
Nota:
Podeu substituir les panses per prunes o alguna altra fruita seca trossejada.
En un bol, aixafeu amb una forquilla un tros de formatge fresc. Afegiu-hi la mateixa mesura de sucre i de farina (2-4 cullerades, depenent de la quantitat de formatge) i els ous. Barregeu-ho tot plegat perquè no hi hagi grumolls. Si noteu que la pasta resultant és massa espessa, afegiu-hi un altre ou; si fos massa clara, una mica més de sucre i farina. Incorporeu-hi un grapat de panses de Corint i remeneu-ho una mica més.
Poseu una paella al foc amb un bon raig d'oli. Mulleu-vos les mans perquè la massa no se us enganxi en agafar-la. Quan l'oli sigui calent, aneu-hi fregint porcions de massa, de forma arrodonida. En coure's, amb l'escalfor de l'oli, les porcions s'aniran aplanant i quedaran semblants a la forma d'una hamburguesa.
Vigileu que l'oli no s'escalfi en excés, perquè se us cremarien de fora i quedarien crus de dins. Gireu els pastissets quan vegeu que d'un costat ja són daurats.
Nota:
Podeu substituir les panses per prunes o alguna altra fruita seca trossejada.